Внос от Турция по пощата

18.07.2013, 16:23 5006 2

18.07.2013, 16:23
Публикации: 127 / 5
Поръчваме стока от Турция, плащаме предварително от валутната сметка на фирмата. Пратката пристига, но е малка като обем и с ниска стойност и пристига на кварталната поща.Не минава митница,няма МД, съответно не е платено и ДДС . Как да обработя тази доставка.
#1 | 18.07.2013, 16:50
Публикации: 127 / 5
И за да е още по-трудно сега виждам, че са ни издали от пощата документ КВИТАНЦИЯ ЗА ВНОС НА ПОЩЕНСКИ ПРАТКИ - не съм виждала такова нещо досега. В него са описани: митница..., получател... , стойност... , начислен ДДС... И най-долу - Митн.служител: подпис, печат . Един вид като митническа декларация изглежда, оказва се че сме платили и ДДС - аз реших че сумата, която е платена е някаква такса за транспорта. И сега какво???
#2 | 19.07.2013, 07:55
Публикации: 37 / 0
Имала съм такъв случай. Аз лично си въвеждам квитанцията от пощата със съответния номер от квитанцията в дневник покупки с код 7 и си отразявам вноса и ддс-то. За мен това си е също вид митнически документ. Н знам дали е най-правилно така, но щом имам издаден документ и начислен ддс, би следвало да го отразя по някакъв начин. Нали и ддс-то е платено от касата все пак. И това трябва да се отрази някак. А аз имам и други случаи, когато пристига пратка от страна, извън ЕС, по куриер без ДДС и мито и на фактурата пише, че  не е търговска фактура и стоките са с рекламна цел. И в тези случаи не знам какво се прави, след като стоката не е определено за реклама. Те така си решавали, за да пристигнела стоката по-бързо.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група