Pupeshche: Вярваш, не вярваш. Ела в ТД на НАП в Бургас и с малко повече късмет, може да имаме същата ситуация много лесно. На лицето в момента в които му издадоха удостоверение, че липсват задължения на едното гише, му съобщиха, че има на другото.
Последно едната фирма има около 200 (189 лева и нещо си) лева надвнесени и ясно се виждат в сайта на НАП с електронен подпис, че са толкова. Служителката в ТД на НАП ми казва, имате голяма сума и аз казвам колко, и тя ми съобщава - 515 лева и стотинки надвнесени. Аз казвам, ами да ама аз виждам с електронния подпис друга сума, сега как да знам колко да си приспаднем....И отговорът беше: Ами НЕ ЗНАМ. Да не говорим, че пак на същото гише ми казаха, че трябва надвнесените пари да се приспаднат автоматично; от София ми казаха чл.129... Ако според тебе това не е обърканата и страшна система нз какво е...Предполагаш се сещаш, че ако ги ощетим нещо, веднага ще сложат лихви и още сумати разправии...
Всеки си има някакъв опит и говори на база на него, но моят опит с НАП, обслужването и система им е ОТВРАТИТЕЛЕН.
Аз не че разбирам много, но и при желание човек да се информира, да провери и да разбере, полезността на служителите на НАП клони към 0.
Ако пусна тук във форумът тема, шансът ми да получа адекватен и добър отговор са около 99%, даже 100% ако не е много заплетен случай. В НАП са около 10%, ако някои служител е на кеф.
....
Не е хейтърско мнение, просто реалност.