Процедури за почти 6 млрд. лв. са отворени за кандидатстване по европейските програми

Отворени за кандидатстване са 32 процедури с общ размер на финансирането от 5,804 млрд. лева. В тях са включени инвестиционни проекти по програми „Транспортна свързаност“ и „Околна среда“, както и техническа помощ по отделните програми, финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, Кохезионния фонд и Европейския социален фонд+. Това показват данните за изпълнение на програмите към 31.01.2024 г.

Приключили са 45 процедури за набиране на проектни предложения с общ бюджет от 4,365 млрд. лева в периода от одобрението на програмите до края на първия месец от годината. Сключените договори са в размер на 3,632 млрд. лева, като реално изплатените средства са  869 млн. лева.

Основните направления на процедурите, отворени за кандидатстване, са свързани с устойчива заетост за хора в неравностойно положение, утвърждаване на интеркултурното образование, развитие на железопътния, пътния и водния транспорт, с информационни системи в транспорта, с интермодалност в градски условия, разработване на иновации в предприятията, трансфер на знания и технологии и дигитализация за интелигентна трансформация и  др.

 

Повече информция за отделните програми може да видите тук.