НОИ успешно приключи  Дейност 1 по проект „Професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги” на ЕС

Националният осигурителен институт (НОИ) успешно приключи Дейност 1 „Обучения за професионално развитие, свързано с предоставянето на електронни услуги” по проект „Професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги” на Европейския съюз.

В рамките на дейността общо 105 служители на НОИ от цялата страна преминаха през две специализирани обучения от каталога на Института за публична администрация. За периода от 28 октомври 2013 г. до 10 февруари 2014 г. част от тях се включиха в курса „Системи за управление на информационната сигурност на административно звено", а други – в специализирания курс „Configuring, managing and maintaining Windows Servers 2008 Servers (advanced course)".

Придобитите по време на обученията знания и умения ще допринесат за повишаване квалификацията и компетентността на служителите и ще доведат до по-качествени и ефективни осигурителни услуги за гражданите и бизнеса. Някои вече намират реализация при разработката на най-новите е-услуги на НОИ.

Проектът „Професионално развитие за оказване на по-качествени осигурителни услуги” се реализира по Договор № ЦА12-22-10/27.06.2013 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Освен дейността „Обучения за професионално развитие, свързано с предоставянето на електронни услуги”, в него е включен и модул за обучения по комуникативни умения. Дейностите по проекта предстои да приключат в края на м. май като резултатите от неговото реализиране ще бъдат оповестени на специална конференция в средата на месец юни.