Приветствие от управителя на НОИ по случай Международния ден на възрастните хора

Днес е първи октомври - Международният ден на възрастните хора! Дата, на която вече близо 30 години по целия свят се отбелязват мъдростта и опитът, които хората от третата възраст оставят след себе си!

Дата, на която всички цивилизовани общества почитат онези, които с труда, всеотдайността и характера си са спомогнали за тяхното развитие и са възпитали поколения, готови да заемат своето място в еволюцията на човечеството!

Да уважаваш и да се грижиш за възрастните хора е ценност, която показва зрелостта на обществото, в което живеем! Защото житейската мъдрост на Вас - нашите родители, баби и дядовци, не бива да бъде пренебрегвана за сметка на други, недоказани през годините, знания!

И тази година в Националния осигурителен институт ще спазим традицията и на 1 октомври ще отворим широко вратите на нашите териториални поделения в цялата страна! Колеги във всички краища на България ще отговарят на въпроси, свързани с пенсионирането и ще съветват настоящите и бъдещите пенсионери и техните близки относно социалноосигурителните им права! Дейност, която всички в НОИ възприемаме като мисия! Привилегия да бъдем полезни на хората и най-вече на тези, които най-много се нуждаят от подкрепата ни!

От името на ръководството и екипа на НОИ ви пожелавам здраве, спокойни старини и щастливи мигове с близките на сърцето ви хора!

Ивайло Иванов

Управител на НОИ