Публикуван е четвъртият брой за 2013 г. на информационния бюлетин на НОИ

Националният осигурителен институт съобщава, че четвъртият брой за 2013 г. на информационния бюлетин на НОИ вече е публикуван на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg). Изданието е онлайн от 12 декември и е достъпно в рубриката „За потребителя” - “Информационни материали”.

Водещият материал в новия брой е на управителя на НОИ г-н Бисер Петков и е посветен на Третия световен форум по социално осигуряване, организиран от Международната асоциация по социално осигуряване. В него той споделя очертаните на форума основни тенденции в социалното осигуряване, протичащи през последните години в световен мащаб.

В изданието присъстват още публикации, предоставящи информация за изпълнението на някои от основните дейностите на НОИ през 2013 г. Публикуван е отчет за дейността по профилактика и рехабилитация, както и информация за разработените и внедрените през втората половина на годината електронни услуги. Представени са и основните параметри на Консолидирания бюджет на държавното обществено осигуряване за 2014 г.

В аналитичната част на броя е засегната темата за минималната пенсия като форма на социална защита в България. Направено е и сравнение между обезщетенията за бащинство у нас и във Великобритания. Включени са и материали за най-важните елементи на социалната реформа в Белгия и страните от групата БРИКС. Продължава и представянето на дейността на териториалните поделения на НОИ в страната.

Първият брой на “Бюлетин на НОИ” за 2014 г. ще излезе в средата на месец март 2014.