Здравейте. В скоро време ще отворя фирма с предмет на дейност - rent a car. Искам всичко да си е редовно и търся оптималният за мен вариант спрямо разходи. Мненията ви ще бъдат ценни за мен.
1. На трудов договор съм и желая да си запазя мястото, така че в този ред на мисли - има ли начин работодателят ми да не разбира, че си създавам фирма!!, което предполагам ще ги накара да гледат на мен по съвсем друг начин, а още повече че съм отскоро на това място
2. При ЕООД, дали е най-добре да не е упоменато възнаграждение за мен като собственик и управител, а да полагам личен труд
3. Какви ще са ми осигуровките /предполагам върху мин. 420лв, осигуряват ме на под 2000лв/? Какви други задължения ми възникват - данък печалба, други....
4. Как стои въпроса с това да не се плащат осигуровки, при положение че фирмата не извършва дейност за определен срок /поради сезонноста/. И ако е възможно да не се плащат осигуровки за този период, някакви други задължения към държавата продължават ли да са изискуеми. Пример - месец октомври давам кола под наем за 10 дена, през останалата част от месеца и месец ноември нямам друга дейност - как се регулира.
Благодаря предварително!