Здравейте, моля ви, кажете дали съм на прав път.
Случай 1 - СОЛ в ООД, до юли беше съдружник в дружеството със сключен ТД, от август става управител - СОЛ по чл. 40, ал. 1, т. 2 от ЗЗО. Няма получени доходи от дружеството в качеството си на СОЛ, а само заплатите до юли. На 31.дек е направено годишно изравняване. Попълвам ГДД по чл.92, Т1 и Т2 в ГДД по ЗДДФЛ въобще не би трябвало да попълвам според мен!?! Само ГОД, ГДД чл.92 и год. Д6.
Случай 2 - ЕТ на патент прави ЕООД м.Август. В ОКД5 посочих започване на дейността на ЕООД-то, но запазих осигуряването на СОЛ през ЕТ. И сега отново - ако не е получил доход от личен труд в ЕООД-то, трябва ли да попълвам прил.3 Доходи от др.стоп.дейност и да изравнявам в таблиците на Декл.по чл.50? Пак не е нужно според мен.
Случай 3 - земеделски производител. Доходи по трудово правоотношение 12 000, доходи от производство на непреработена земеделска продукция - 5000. Трябва ли да определям окончателен осигурителен доход? Въобще доходите от ТД посочвам ли ги някъде в декларацията? Мъжът ми стана зем.про и сега се чудя какво да го правя.
Благодаря на отзовалите се!