Физическичо лице съм и нямам фирма! Тая година имах приходи в размер на 700лв чрез наложен платеж в еконт! Имам и акции и затова трябваше да подам гдд по чл.50! Всичко точно ама ми писаха от нап, че имам недекларирани доходи от куриерски услуги! И се започна ужаса....
Попълних приложение 2 на гдд, но при финализиране на формуляра се оказа, че вми трябва и попълнен год в нси! Доообре отивам оз в сайта, регистрирам се с пика от нап и почвам справката! Попълних имена дати и т н, но няма място за егн, а само за еик!!! Тъпотия без шия! На тва място попълних егн и продължих!
Идва другия куриоз... В декларацията за прихода сумите са само в хиляди левове... А моята е под хиляда и няма как да попълня числото със запетая! Както и да е писах за печалба 1 единица и друго не съм попълвал! Регистрирах год в нси и ми изкара рег номер! Отивам пак на сайта на нап и правя нов опит да регистрирам гдд, но о чудо отново като дам отметката за год ми пише че няма данни за това ЗЛ и не ми позволява да завърша изпращането! Какво трябва да направя за да оправя това! И щак може в 2024г да е толкова сложно човек да си декларира едни пикливи 700лв!!?