Както съм писала във въпроса си - договорът е сключен сега (в август) и предстои извършване на дейности от страна на изпълнителя, когато и както той прецени. Сумата ще се изплати след няколко месеца - когато си свърши работата, не е ясно месец и дата. Става въпрос за сондаж - не може да предвидим кога ще се финализира.
Наясно съм, че за ГД Д1 се подава за месеца, в който е извършено изплащане на възнаграждение, което в нашия случай е наведнъж цялата сума след като работата е приключила.
Въпросът ми беше, ако приключването на работата стане, примерно след 3 месеца (в началото на ноември), през това време не изчисляваме никакви осигуровки и не подаваме никакви Д1-ци, защото няма плащане. А в ноември, когато платим, изчисляваме осигуровките върху 2800 -25%НПР. И понеже лицето изрично е указало, че иска да му удържаме данъка - подавам и декларация по чл.55 за тримесечието когато е удържан данъка за изплатеното възнаграждение. Защото имам едно плащане. Стана много дълго - но това ли е, което трябва да правим? Човърка ме мисълта за т.14 и т.15 от Д1...за започване и прекъсване на осигуряването, че ще са ноемврийски дати и дали така е правилно.