Относно управител на трудов договор

07.09.2024, 19:38 571 4

07.09.2024, 19:38
Публикации: 7 / 0
Здравейте, наскоро се прехвърли нов клиент (ЕООД) при нас и след като си предоставиха досиетата на служителите видях, че колегите са водили управителя (едноличния собственик) вместо на ДУК, с трудов договор на 4 часов работен ден (вид осигурен 01). Доколкото се сещам аз собственик на ЕООД може да е управител само като самоосигуряващо се лице или с ДУК, но не и на ТД. След като обясних на клиента че това не е правилно и го питах кой вариант предпочита т.е. самоосигуряващо се лице или с ДУК, той настоява да си остане на ТД и щом до сега са го водили така е правилно.
Така че се зачудих дали пък не изпускам нещо и наистина да може да е управител  и с ТД в дружеството си, ако може да споделите мнение.
#1 | 07.09.2024, 22:49
Публикации: 9721 / 1664
 ако може да споделите мнение.
Моето мнение е: бягайте от този клиент
#2 | 08.09.2024, 12:34
Публикации: 1 / 1
Ще следя, потеже и синът ми го водиха на трудов договор, макар че ЕТто е на негово име регистрирано и той му е Управител, и след като го освободиха не го осигуряват като Управител :blink: :hmmm:
#3 | 08.09.2024, 13:08
Публикации: 11 / 0

.синът ми го водиха на трудов договор, макар че ЕТто е на негово име регистрирано и той му е Управител, и след като го освободиха 
Кои са го "водили" и кои го освобождават"? Нали самият той е ЕТ?  :hmmm:
Пък и управител на ЕТ?  :hmmm:
Да няма назначен прокурист? Или да не е ЕТ, а ЕООД? Или ООД?...
#4 | 09.09.2024, 13:58
Публикации: 12228 / 2276
Така че се зачудих дали пък не изпускам нещо и наистина да може да е управител  и с ТД в дружеството си, ако може да споделите мнение.

https://kik-info.com/forum/index.php?topic=34018.0
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група