Интересно! Не знаех за тази засечка в НАП която правят. Лицето по трудов дог. има по 955лв. облагаем на месец. Аз ще му начисля осигуровки върху 474 лв.на месец. за всеки от 5-те месеца, като ще му удържа и данъка, защото са се договорили да му се изплати 2000лв. чисто. Или брутно го сметнах 2370 лв., нетно 2000,60лв. да получи. Лошото е, че лицето каза че е получавало и други хонорари през периода, като не може да даде повече информация.. и ще ми попълни декларации за получен доход само тези, които и излизат от справката в НАП, а те са само от труд.дог. И тук остава риска, ако лицето в някой от месеците мине мах.осиг.доход. да му надвнесем осигуровки и да се получи това което казвате със засечката. Имам още няколко дни до изплащането на хонорара, така че ще се опитам да си набавя инфо. и за доходите от други гражд.дог. на лицето, за да мога правилно да изчисля колко ще дойде точната сумата нетно, която да се преведе на лицето. Малко го правя отзад напред, но си мисля че правилно го мисля как да го направя
Моля само, ако бъркам някъде пак да ме сръчкате. Благодаря Ви много за помощта!