Стока, която се фактурира обратно към доставчика

Вчера в 09:01 139 2

Вчера в 09:01
Публикации: 2 / 0
Здравейте,

за фирма, която се занимава със строителство "Х". Сключихме договор за строителство с фирма "У", от която обикновено купуваме бетон. Сега изпадаме в ситуация, в която трябва да купуваме бетон от "У" и да го влагаме в обекта на "У" и да го фактурираме към тях обратно в позиция Доставка и полагане на бетон. Получава се връщане на стоката към тях. Това би ли могло да бъде проблем за нас и ако може да ме насочите къде да чета?
#1 | Вчера в 09:41
Публикации: 12214 / 2270
 купуваме бетон от "У" и да го влагаме в обекта на "У" и да го фактурираме към тях обратно в позиция Доставка и полагане на бетон. Получава се връщане на стоката към тях. Това би ли могло да бъде проблем за нас и ако може да ме насочите къде да чета?

Не се получава връщане на стока, а влагане на тяхна стока в извършена от вас услуга - съвсем нормална ситуация.
#2 | Вчера в 09:46
Публикации: 4586 / 779
Не разбирам от строителство, но не ми се струва грешно да работите с техен материал и да им продавате техен материал, влагащ се в строителство. Въпреки, че го произвеждат, може да нямат възможност (бетоновози) да го транспортират и полагат в строежа, може бетоновият възел да е на едно място, а строежът на друго... а и в края на краищата имате договор за строителство, имате и избор откъде да купувате материала. Решили сте, че е най-изгодно от тях. Ако цените на материала и услугите са нормални не виждам нещо грешно. Но нека колегите кажат най-добре :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група