Осигуряване на СОЛ

Днес в 04:02 183 4

Днес в 04:02
Публикации: 1 / 0
Здравейте!
Имам сключен ТД, където ме осигуряват на максималния осигурителен доход - 3750лв
Отварям фирма и трябва да се регистрирам като СОЛ.
Въпросът ми е - като СОЛ плащам ли някакви осигуровки - за ДОО и ДЗПО знам, че не трябва да плащам, но здравни плащам ли?
И също така в такъв случай как се попълва декларация 1 и подава ли се декларация 6 и как и кога?
#1 | Днес в 08:40
Публикации: 12337 / 2322
Въпросът ми е - като СОЛ плащам ли някакви осигуровки

Докато сте осигурени на максимума по ТД не плащате нищо / вкл. здр. /

И също така в такъв случай как се попълва декларация 1 и подава ли се декларация 6 и как и кога?

Подавате Д1, ако в ОКД5 сте декларирали, че се осигурявате и за ОЗМ. Това е в случая, когато сте на максимума по ТД Ако не сте на максимума си подавате Д1 регулярно .
Ако имате и изплащане на личен труд ще подавате и Д6 за данъка.
#2 | Днес в 08:57
Публикации: 12337 / 2322
Подавате Д1, ако в ОКД5 сте декларирали, че се осигурявате и за ОЗМ. Това е в случая, когато сте на максимума по ТД .

Да поясня - независимо, че нямате за плащане осигуровки при максимума на ТД, ако сте декларирали в ОКД осигуряване и за ОЗМ подавате Д1.
#3 | Днес в 09:50
Публикации: 8 / 0
Здравейте, колеги! От средата на януари, лице на трудов договор излиза в майчинство. Въпроса ми е- има ли право на ваучери  за храна и до кога? Благодаря предварително!
#4 | Днес в 09:52
Публикации: 781 / 108
Моля, създавайте си тема и не се вмъквайте в друго питане, защото така питащият по основната тема не може да си проследи отговора.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група