Издаване на фактура от физическо лице към фирма в Швейцария?

04.10.2024, 21:06 505 2

04.10.2024, 21:06
Публикации: 1 / 0
Здравейте, аз съм дизайнер, нерегистриран като свободна професия и нямам фирма, тъй като извънработните ми услуги не са достатъчно чести, за да направя такава регистрация.

Когато работя в България, работя на граждански договори, но сега за първи път ми излезна работа от Швейцария и сега се чудя как да осчетоводя парите.

Има ли как да се изкара инвойс като физическо лице и да се плати после данък върху парите или какво бихте ме посъветвали?

Благодаря!
#1 | 24.03.2025, 22:46
Публикации: 9 / 0
Мисля, че не може да издавате фактури като нерегистрирано физическо лице, защото те нямат правна тежест.

Най-лесно е да се регистрирате като свободна професия. Получавате БУЛСТАТ, който вписвате във фактурите. Лошото е, че ще трябва и да платите и осигуровки освен данък (защото извършвате стопанска дейност), но пък доколкото знам може да се дерегистрирате още след първия месец ако става дума за еднократна работа.
#2 | Вчера в 09:34
Публикации: 12443 / 2361
какво бихте ме посъветвали?

Да се регистрирате като свободна професия.

Здравейте, аз съм дизайнер, нерегистриран като свободна професия и нямам фирма, тъй като извънработните ми услуги не са достатъчно чести, за да направя такава регистрация.

Регистрацията не зависи от това колко често извършвате тези услуги, а дали изобщо ги извършвате. След като не работите нон стоп си има законосъобразен начин да се осигурявате само за периода на полагане на труда.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група