Съкращение чл,328

Вчера в 10:41 99 4

Вчера в 10:41
Публикации: 4 / 0
Съкращават ме по чл.328 ал.1 т.2  и чл. 220 ал.1 и  имам следните въпроси:
1. В какъв срок  трябва да ми бъде изплатено обезщетението и ще получа ли всички допълнителни придобивки като ваучери за храна?
2. Сумата на обезщетението как трябва да се изчисли?
3. Какъв е срока за регистриране в бюрото по труда?
4. Срока на обезщетението зачита ли се за трудов стаж?
5. Ако изляза болничен през този месец с обезщетение, ще получа ли пари за него, тъй като планирах медицинска интервенция с евентуален болничен 10 работни дни?
6. При положение, че ме съкращават с основание - съкращаване на щата, а обявиха ново място, но с уточнение, че служителя трябва да има 5 години стаж на сходна длъжност, а моя е 3 години имам ли право да претендирам за неправомерно съкращение?
#1 | Вчера в 12:00
Публикации: 10168 / 1783
1. Плащането - до края на месеца, следващ месеца на прекратяване на договора.  За ваучерите не зная. Предполагам  не
2. Според възнаграждението с постоянен характер (без бонуди и други случайни) от предходния месец, през който са отработени поне 10 дни и изчислено пропорционално на неотработената част от предизвестието. За неспазено предизвестие от 30 дни - една заплата.
3. До 7 работни дни от датата "считано от...", вписана в заповедта
4. На това по чл.220 - не.
5. Не
6. И да претендирате, едва ли ще има полза. При тази ситуация не бих ползвала 328, т.2, а друго, далеч по-удобно за работодателя основание

Напомням: при прекратяване по чл.328, т.2 имате право на обезщетение по чл.222, ал.1 - една заплата + 1 месец осиг.стаж. След изтичане на 1 месец от датата на прекратяване на договора, отивате при бившия работодател и подавате писмено искане да Ви плати. Между другото - и от борсата ще Ви посъветват същото
#2 | Вчера в 15:47
Относно това разяснение -
"Напомням: при прекратяване по чл.328, т.2 имате право на обезщетение по чл.222, ал.1 - една заплата + 1 месец осиг.стаж. След изтичане на 1 месец от датата на прекратяване на договора, отивате при бившия работодател и подавате писмено искане да Ви плати. Между другото - и от борсата ще Ви посъветват същото."
Това се прилага в случай, че не съм си намерила работа още в първия месец след освобождаването нали така?
Също прочетох, че ако съм намерила работа, но заплащането е по-ниско, имам право на разликата в двете заплати за този първи месец. Моля да потвърдите дали е вярно.
Благодаря много за отговорите.
#3 | Вчера в 17:05
Публикации: 10168 / 1783
И по двата въпроса - да
#4 | Вчера в 17:07
Благодаря много ХХХХХ !
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo