Сметка MyPos

Вчера в 09:54 357 6

Вчера в 09:54
Публикации: 319 / 11
Здравейте!
ДЗЗД има сметка в MyPos. Нещо не ми е ясно - сумите постъпващи по тази сметка са един вид картови плащания, тоест са оборот отделно от оборота на касовия апарат ли? Клиентката твърди, че тези суми не минават през касов апарат група картови.
#1 | Вчера в 13:51
Публикации: 4901 / 887
А плащанията с карта на място в обекта ли са? Ако да - трябва КА, пуска се КБ и сумите минават през КА, но не се отчитат като "в брой", а "безналично", например.
#2 | Днес в 10:32
Да, плащането е в обекта. Това бил някакъв един вид виртуален ПОС доколкото разбрах. За нормалните касови апарати е ясно, че минава през тях. Притеснението ми е за този "особен" вид апарат от myPos
#3 | Днес в 13:32
Публикации: 75 / 13
Ако това е касов апарат -плаща се само с карти и издавате кб от него, тогава този оборот е отделно от другия. Касовия апарат е свързан с НАП и си отчета продажбите като всеки друг.
Ако е ПОС терминал, тогава трябва да издавате кб от касовия апарат, за картови /безналични/ плащания. Този оборот е част от общия.
Аз имам клиент, който в обекта има касов апарат+пос терминал от MyPos, отделно от това и касов апарат/мобилен/ също само за картови плащания от MyPos
От двата апарата ми носят месечни отчети/по департаменти/ и се отчитат и двата оборота.
Така,че уточнете с клиент за какво става въпрос.
#4 | Днес в 14:12
Благодаря! Да, стана ясно какво е. В обекта има касов апарати отделно от този пос на май пос. Клиента не е издавал касови бележки от касовия апарат, тоест сумите постъпили по сметката трябва да са отделен приход от този на касовия апарат( въпреки, че не е редно). Обещава да направи група безналични плащания и да издава касови бележки. Да не говорим,че от тази сметка в май пос са плащани хиляди левове лични неща в хранителни магазини и такива подобни
#5 | Днес в 15:10
Публикации: 75 / 13
1. РАЗБЕРЕТЕ ТОВА КАСОВ АПАРАТА ЛИ Е ОТ MyPos или пос терминал? Двете са различни устройства, Пос терминал, не е свързан с НАП и всичко платено през него ТРЯБВА да се маркира и на касов апарат, дори да няма обособена група, по отчетите от терминал, може да се ориентирате каква сума да извадите от месечен отчет за да отчетете плащанията кеш и по карта. Приход си го отчитатецелия, каквото показва месечен отчет/ако нямате фактури кеш/
След като вашият клиент не маркира тези плащания през ксасов апарат, какво дава на клиент/бележката от пос терминала не е фискален бон, Ако  действително не ги е маркирал, тогава ги отчитате отделно.
2. Ако устройството е касов апарат, който издава фискален бон и е свързан с НАП, както са другите апарати, но се плаща САМО с карти/:MyPos /Айкард/ има такива апарати, писах ви,че мой клиент работи с него-тогава този оборот си се отчита отделно. Изважда ви месечен отчет.
Мисля, че и на вас не ви е ясно точно какво да правите като счетоводител, опитвам се да ви помогна. 

#6 | Днес в 15:31
Не е касов апарат от mypos, a само терминал. Наясно съм, че след като не са маркирани сумите отделно на касовия апарат както е необходимо прихода е оборота от касовия апарат плюс сумите постъпили по пос сметката
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група