СИРВ и заповед или ТД

Днес в 12:58 57 1

Днес в 12:58
Публикации: 80 / 3
Здравейте! Новооткрита фирма (магазин) ,която тепърва започва дейност и ще се работи на смени. Как трябва да се въведе СИРВ - със заповед или условията по СИРВ да са вписани в ТД?
Пример: Магазинът започва работа на 20,10,25г. На 11,10,25г се сключват договори за 8 часов работен ден при петдневна работна седмица в сила от 20,10,25г.  С коя дата трябва да се издаде Заповед за СИРВ  - предварително или на датата на  първия работен ден 20,10,2025г? защото нали заповедта и графиците трябва да се подпишат от служителите, а преди 20,10,25 те все още не са на работа?
или:
всички условия по СИРВ да се впишат в ТД още при назначаването на 11,10,25 и без заповед?
#1 | Днес в 14:37
Публикации: 4904 / 890
СИРВ се въвежда със заповед. Заповедта се издава предварително, работниците се запознават, запознават се и с графика, пак предварително, преди първия работен ден по график. Как иначе ще знаят, че са на СИРВ и кога ще идват на работа?

Не виждам нещо грешно в ТД да пиши, че ще работят на СИРВ, но не знам дали е допустимо да се издава заповед и прави график преди да имате работници - все пак преди да постъпят реално на работа трудовите договори не са се "задействали". На теория някой може да се откаже и да не дойде.

Аз бих си оставил първия ден на постъпването, или част от него, за разни служебни неща - оформяне на документация, инструктажи, правилници, графици, запознаване с техниката, запознаване със стоката и т.н.... но не съм аз шефът :)

Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група