НАРЕДБА № Н-8 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2005 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СРОКОВЕТЕ, НАЧИНА И РЕДА ЗА ПОДАВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ОСИГУРИТЕЛИТЕ ЗА ОСИГУРЕНИТЕ ПРИ ТЯХ ЛИЦА, КАКТО И ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА
Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 7 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) (1)
Декларация образец № 1 се подава в съответната компетентна териториална дирекция на Националната агенция за приходите:
1. от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения - за всеки календарен месец до:а) 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните; [b
]при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок [/b]-
до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението;
б)
25-о число на месеца, следващ месеца на начисляването или изплащането на допълнителни доходи от трудова дейност, начислени или изплатени след 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е положен трудът;Да поразмишляваме малко заедно, защото аз съм в шах с пешката
Или тук има някаква уловка или някой е писал тази наредба и са му плащали за повече думи, а не за точност и яснота
Приема ме до 25-то число следващ месеца в който се отнасят данните - ок, това е ясно и точно.............. НООООООО следва продължението...........
Не ми е ясно това за какво е:
при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок - до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението;Срока за Д1 би трябвало вече да не е обвързан с начисляване или плащане на заплатите, защото имаш вече определена дата 25-ти на следващият месец за месец за който се отнасят данните и ТОЧКА. До тази дата трябва да си начислил заплатите, за да можеш да пуснеш Д1, не е задължително да си ги платил. За какво е тогава този втори срок?
Може би аз все още не мога да влезна в час след тази дълга ваканция. Но колкото повече подчертавам, разпечатвам и се мъча да вникна в това, все повече се обърквам като пате в калчища
Две и повече глави мислят по-добре от една. Благодаря предварително, ако ми го разясните!