Добър вечер!
Отново бих искала да се допитам до Вас за мнения. Относно командировките в ЕС, колко чести и с каква продължителност би трябвало да са?! Знам, че никъде не е записано, единствено ако става въпрос за командировка над 30 дни задължетелно се подписва "Съгласие" от командированото лице. Обаче...управителят на фирма по мой виждания ще е командирован почти всеки месец, в разл.страни, вкл. извън ЕС и незнам защо това ме притеснява законово. Спряла съм се и чета чл.29, ал.1 и 4 НСКСЧ и не мога да направя ясно разграничение.
Фактите са такива- фирмата извършва услуги. За тази услуга тя има скл. договор с чужда фирма, управителят почти всеки месец явно ще отскача до там за по 15-20-30 дни. За простоят ще се носят РОДокументи, както си му е реда. Този месец е команидровка, другият също и т.н. като това е свързано с дейността на фирмата, издава се заповед за командировка, аванс се изплаща, той съотвотно ми връща фактури, подписани, подпичатани документи, че наистина е бил в чужбина ва работа, а не за кеф. Мисля и премислям, имам чувството, че нещо пропускам?!! Освен това както казах много се притеснявам да не направят проблем от НАП за тези чести-чести командировки.
И другото, с което досега не съм си имала работа е ОКд-236 или т.нар. А1. Трябва ли ми при гореописаната ситуация?
Много ще съм благодарна на отзовалите се!