Преди време доста се чудих какво е съотношението, тъй като е ясно,че има изпарения и ферментация.
Днес попаднах на тази публикация,която може да се използва в заповедта за норми :
http://agronet.bg/agro/tor/6201-promeni-koito-nastapvat-v-oborskiya-tor-pri-sahranyavane.htmlНай-кратко казано :
Пресен оборски тор - сламата от постелята е още здрава с незначително променен цвят.
Полуразложен оборски тор - сламата е все още запазена, но е крехка и тъмнокафява.
Масата му е около 80% от първоначалната. Разложен оборски тор - представлява черна мазна маса, в която не може да се различи постелята.
Масата му е около 50% от първоначалната. Силно разложен (прегорял) оборски тор - торът е превърнат в рохкава землена маса.
Масата му е около 25% от първоначалната.