Здравейте,
мойта грешка е подобна, но при НЕПЪЛЕН раб. месец, "Валидация 100: Недопустим праг на осигурителния доход при непълен работен месец."
В крайна сметка аз се досещам от какво идва грешката. При нас работната седмица е с почивни дни в неделя и понеделник, съответно събота си е работен ден. Април месец се пада с 20 раб.дни, но при нас стават 21(заради 30-ти април, събота-работен). Досега не е било проблем, вероятно, защото са били отработвани винаги пълни месеците, а и реално аз посочвам в т. 16 колко раб. дни се получават прио нас. Само че април и двете лица са с прекратени д-ри, т.е. няма къде да и задам на НАП-ърската програма, че при нас са 21 дни и тя ги смята на 20, при което действително сумата пада под МОД. Звучи объркано, дано някой да ме разбере. Аз не смятам, че съм допуснала грешка, защото реално си работим така и това не е незаконно, но как трябваше да го направя в Д1 не мога да разбера. Някакви идеи? На всичкото отгоре всички документи при напускането са им предадени и ако променя все пак сумите, то документите няма да са верни.