Благодаря Елеонора Матеева, днес изчетох всички публикувани и вписани неща в ТР за последния месец (3 на брой) И вписването е станали 25.07.16, но имат искане за изправяне на грешка и заради това обстоятелство ново вписване - 15.08.16.
та мисля да взема предвид тази дата, въпреки, че изправянето на грешка и не вписване и по-следващо вписване не знам дали е второто последно, при условие, че първото не е отказ.
Но въпросът ми сега е следния:
1) ЕООД 1, в което вече лицето не е ед.собственик а управител, няма направен и публикуван ДУК, няма никъде възнаграждение, права, задължения на управителя, а реално само упоменат, че той остава управител и представител. Първо според мен трябва да се публикува ДУК за него.
2) ЕООД1 - прекратяване на осигуряването му.
Тук като се подава ОКд5 в полето:
Декларирам следните обстоятелства: какво да посочи (дружеството запазва дейността, той спира осигуряването през него) - Започвам дейността от....(каквото е подал първоначално) и Прекратявам дейността от...датата на която е вписано прехвърляне на капитала ли?
3) ЕООД 2 - дружеството има дейноста от 2009г., но той просто не с ее осигурявал през него. Трябва да подаде ОКд5, че започва самоосигуряване през това ЕООД - какво попълва само частта: Заявявам, че ще се осигурявам за ...риск ОТ ДАТА: (т.е. без частта за започване упражняването на дейност/възобновяване/прекъсване/прекратяване нали?)
4) Ще има и ЕООД 3 което още не е започнало дейност и въпросът ми е - то ще бъде вписано в ТР, НАП, регистрация, но подаването на ОКд5 с каква дата трябва да стане - като подпише някакъв договор за обслужване, за услуга, или първа фактура за продажба?
Много са въпросите, извинявам се, но такива схеми, че ми писна и пред свършен факт да ги научаваме, че да сме виновни и ние накрая що не е направено в срок и в момента съм много ужасена и не мога да мисля за елементарни неща, то си личи от въпросите..
Трябва да посочи