Здравейте, колеги!
Новорегистрирана фирма отваря бистро, в което ще се предлага алкохол, от фирмата за обслужване на касови апарати настояват, че трябва да има регистрация по ДДС и апарата да е настроен със съответните групи стоки с9 и 20 % ДДС. Аз не намирам основание за задължителна регистрация, но пък и не претендирам, че не съм пропуснала нещо, моля по-компетентните да помогнат със съвет!
Също завеждането на стоките/материалите е добре да бъде аналитично, но за всеки артикул количествено или мога да ги окрупня в групи само стойностно. Заведението е малко и за начало тръгва съмо с напитки с идея, ако има сезон да се предлагат и хранителни продукти. Как ще изписвам също ми е чуденка, до сега не съм се занимавала със заведения. Ще съм благодарна на всякакви съвети.