Добро утро, много благодаря за изчерпателният отговор
Притеснението ми идва от там, че салдата се прехвърлят от баланса, който е с дата на заличаването. В този случай салдата ми са тези. Но по този начин ако прехвърля всички сметки, в ООД ще имам приход 13530, който трябва да се обложи. Но реално тази сума е вече обложена в ЕТ.
Ако изчистя сега сметките до м. март, 460,465,451 и 123 в ЕТ и тогава да прехвърля салдата по твоя начин, ще имам нова ОВ и нов баланс.
Сметка 4835 - 285 лв е ДДС за възстановяване от последния данъчен период преди заличаването на ЕТ. Когато ни правиха проверка за издаването на удостоверение по чл.77, инспектора от НАП ни каза да не посочвам сумата в кл.82 в СДДС, а тази година ако искаме да ни я върнат да подам "искане". Не знам дали в такъв случай и тях да прехвърлям в ООД.
307-сметка е ДДС на наличните стоки. Стоките в 304 ги въвеждаме с продажната цена. В 306 отделяме надценката, а в 307- ДДС по продажбата. Сумата е по- голяма защото въвеждаме стоки с 9% и 20 % и също продаваме с 9 и 20 %. Обекта е ресторант.
Когато попълвам Приложение 5, доход от продажба че е 100 лв, но в следващата клетка се попълва СК, каква сума да посоча -0 или 13530?