Има ли право на допълнителен платен отпуск по чл.169 лекар специализант при подготовка за изпит за специалност

19.02.2025, 18:03 138 1

19.02.2025, 18:03
Публикации: 10 / 0
Здравейте, дъщеря ми е лекар - специализант и работи на трудов договор в болница. Има ли право на този допълнителен платен отпуск по чл.169 ал.1 или ал.3  за подготовка за изпит за специалност. Изпита ще се държи пред Медицинския университет. Целия период на специализация е 4 години и се ръководи от университета, в който се е дипломирала. Досега не е използвала такъв отпуск през всичките години на обучение, 6 години следване медицина и сега 4 години за специалност. Бих искала да получа и от Вас потвърждение, за да съм спокойна, че не я подвеждам.
Предварително благодаря!
#1 | Днес в 16:44
Публикации: 10 / 0
Благодаря на всички, които прочетоха! Как пък един не даде мнение! Много се надявах, че някай ще се изкаже. Не ми се иска момичето да си използва цялата платена годишна отпуска за учене. Защото не е лесно да си лекар, не е лесно да знае отсега, че цяла година ще работи без почивка. Ще пита в тяхното счетоводство, но мислех, че мога да получа и тук някакво мнение.
Защото от онова счетоводство се оказа, че на празнични дни, като е работила, "не знаели", че е била дежурна и не й платили. Нищо, че по правило първите дни на месеца си получават на мейл графика за работа през месеца и не вярвам, счети да не го е получила също.
Благодаря на колегиалния форум!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група