Майчинство при студентка на ГД

Днес в 13:08 124 3

Днес в 13:08
Публикации: 2 / 0
Здравейте. Имам доста особен казус и не намирам информация, която да отговаря напълно.
Студентка съм - редовно обучение, четвърти курс. Предстои ми да завърша юли месец, живот и здраве. Разбрах, че съм бременна, очаква се бебето да се роди септември. Работя на граждански договор от година и малко повече. Преди това имам събрани над 12 месеца трудов стаж, но разпокъсано през годините.
От това, което прочетох аз нямам право на майчински от НОИ, защото в последните 24 месеца не съм работила, но имам право на социални помощи в размер на 350лв. , както и на еднократна помощ от университета, за което обаче не съм сигурна. Има ли начин да внеса някакви допълнителни осигуровки към НОИ, за да мога да вземам поне минималните майчински, или задължително трябва за съм на ТД?
Редакт.: Забравих да добавя, че съм осигурявана здравно от университета, на не съм сигурна дали това включва болест и майчинство.
#1 | Днес в 13:20
Публикации: 3280 / 470
За да получавате обезщетение от НОИ, трябва да работите на ТД към момента на издаване на първия болничен.
#2 | Днес в 13:22
Публикации: 2 / 0
За да получавате обезщетение от НОИ, трябва да работите на ТД към момента на издаване на първия болничен.
Благодаря Ви! :)
#3 | Днес в 14:00
Публикации: 10647 / 1893
Да допълня Пъпешчето: има и опция да се регистрирате като свободна професия, ЕТ или фирма и да започнете самоосигуряване на "високия" процент.
Не са нужни 24 месеца преди болничния - няколко дни стигат. Е, по-добре е да са един -два месеца.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група