Невнесени осигуровки и предизвестие в болничен

Днес в 08:40 125 4

Днес в 08:40
Публикации: 9 / 0
Здравейте!
Имам нужда от спешно мнение и съвет от хора с опит, които са били в такава ситуация.

Започнах нова работа в края на април, но много неща не са както трябва и искам да напусна. Също така проверявам всеки ден с ПИК код на НАП и нямам внесени осигуровки за тези дни от края на април. Неколкократно се свързвах с НАП по телефона и ми казват, че щом не виждам нищо, значи не са подадени декларации 1 и 6.
Управителката ми казва, че няма такова нещо и всичко е платено...
По трудов договор имам 60 календарни дни предизвестие. В момента съм в болничен поради здравословен проблем. Искам да пусна предизвестието още от сега, за да тече.

Управителят и собственикът ми казват, че предизвестието ми „нямало да почне да тече, докато не се върна физически на работа“
Консултирах се с адвокат, който ми каза, че не е проблем да си пусна предизвестието докато съм в болничен, за да тече.
В чл.326 от КТ никъде не е описано, че не мога да подам предизвестие, докато съм в болничен.

Имал ли е някой сходен случай и реално тече ли си предизвестието, когато е подадено от работника по време на болничен?

Тъй като работодателят отказва съдействие и ме манипулира, искам да изпратя предизвестието по официален път. Няколко нотариуса ми отказаха с мотив, че не връчват предизвестия за напускане. Някой връчвал ли е предизвестие за напускане чрез нотариус или ЧСИ в и би ли ми препоръчал конкретен нотариус или ЧСИ, за гр.София, което би ми съдействало?

Благодаря предварително на всички!
#1 | Днес в 09:25
Публикации: 10903 / 1951
 Консултирах се с адвокат, който ми каза, че не е проблем да си пусна предизвестието докато съм в болничен, за да тече. 
Правилно. Можете да пуснете предизвестие по време на болничния. Предизвестието тече от деня, следващ деня на приемането му от работодателя. Датата на приемане трябва да е документирана по някакъв начин, за да няма шикълкавене
#2 | Днес в 09:35
Публикации: 9 / 0
А, това, че съм в изпитателен срок има ли някакво значение? Спира ли предизветието да тече?
#3 | Днес в 09:39
Публикации: 13048 / 2564
А, това, че съм в изпитателен срок има ли някакво значение?

Дните в болнични не се признават като част от изпитателния срок.
#4 | Днес в 09:53
Публикации: 5106 / 937
А, това, че съм в изпитателен срок има ли някакво значение? Спира ли предизветието да тече?
Изпитателният срок няма въздействие върху предизвестието. Може да подадете предизвестие по време на изпитателния срок, по време на болничен, отпуск и т.н., и по време на предизвестието може да сте в предизвестие, болничен, отпуск и т.н.
Погледнахте ли в ТД да не би най-случайно изпитателният срок да е в полза и на двете страни, не само на работодателя? Понякога стават "грешки" :)
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група