Осигурителен и трудов стаж

03.04.2014, 10:05 3498 1

03.04.2014, 10:05
Публикации: 1 / 0
Здравейте!Нуждая се от вашето компетентно мнение!Тъй като трудовата книжка бе изгубена от предния ми работодател направих извлечение от НОИ на целият ми стаж,но от личен състав в новото ми предприятие ми отговарят ,че това е осигурителен стаж, а не трудов.В това извлечение са периоди където съм работила по трудов договор.Моля за вашето мнение ,ще съм Ви безкрайно благодарна!
#1 | 03.04.2014, 10:12
Публикации: 629 / 129
Модератор
Ето в тази тема има отлична разработка по въпроса:

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=1672.0

в) Издаване на нова трудова книжка при загубване на старата по вина на работодателя
Когато трудовата книжка е била изгубена по вина на работодателя, нова трудова книжка се издава от инспекцията по труда по неговото местоседалище по следната процедура:
* Работникът/служителят подава в инспекцията по труда молба-декларация, в която се описва кой и кога е загубил или унищожил трудовата книжка, както и данни за работодателите, при които е работил.
* Работникът/служителят представя на своя работодател списък на работодателите, при които е работил от началото на трудовата си дейност.
* Работодателят изисква от предишните работодатели удостоверения по образец (Приложение № 2 към Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж) относно трудовия стаж на лицето. Работодателите са длъжни в 7-дневен срок да предоставят на лицето исканите удостоверения.
* Работодателят представя в инспекцията по труда по опис всички получени удостоверения относно трудовия стаж на работника или служителя до момента.
* Инспекцията по труда изготвя и издава нова трудова книжка, която връчва срещу подпис на лицето.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група