осигуряването на съпруги на земеделци става така: ДОО и ДЗПО се попълват в декларация Д1, а за здравното се подава Д7, защото по отношение на здравното те се осигуряват като безработни, а в Д1 не се записват данни за здравното, защото ако се опише % то автомотично ще бъде премахната Д7. Така възникна и въпроса при мен. Имаме земеделец който осигурява жена си по този начин, това е започнало ноември 2013г., като същия месец тя излиза в болничен и в графата в Д1 се записва 4.8% за болничния. Така след няколко месеца и излиза че няма платени вноски за здравно и започва голямото питане. В НАП Хасково нищо не могат да обяснят, защото не знаят, пращат ме от гише на гише, после в деловодство, после звъняхме до НАП Пловдив................. ................ Стигнахме до извода че трябва да се подаде корекция на декларациите където има % на здравно за болничния, и всеки ми обяснява че тя нямала право на болничен, а тя няколко месеца си получава парите и няма проблем, а как и излиза прекъснати здравни никой не ми казва. Та въпроса ми е кое, как да подам, за да не стават грешки. казаха пак да си подам Д7 след като коригираме Д1, а в НАП Хасково никой не иска да ми я приеме, защото ТЕ ЗНАЕЛИ, че на трябва, а от Пловдив казват че трябва!!!!!!