България четвърта в света по ниски данъци за чужденци

02.08.2014, 12:09 5335 0

02.08.2014, 12:09
Публикации: 1959 / 1614
Администратор на сайта
България е поставена на четвърто място в света в класация на дестинациите с най-ниски данъци за чужденци, публикувана от в. "Дейли Мейл", предаде БГНЕС.

Подредбата е на компанията "Брадли Хекфорд", специализирана в международното експатриране.
Класацията топ десет на страните с ниско данъчно бреме е изготвена въз основа на критерии като качество на живота, правна и физическа сигурност, качество на икономическите инвестиции, достъпност на мястото и възможности за отмора.

България е четвърта заради най-ниското данъчно бреме в цяла Европа с данък от 10% върху личните доходи. Европейците не трябва да инвестират, за да получат гражданство, но неевропейците трябва да са готови да вложат 400 000 паунда в държавни облигации, отбелязват от "Брадли Хекфорд".

На първо място в класацията са поставени Бахамските острови, които се намират близо до САЩ и се радват на великолепна обстановка и политическа стабилност. Страната, която се състои от над 700 малки острова, предлага отличен жизнен стандарт и 0% данък върху личните доходи. Разрешително за пребиваване се дава на всеки, който инвестира поне 300 000 паунда в местен недвижим имот, въпреки че хората, които се бръкнат с 1 милион паунда, могат да ускорят процеса.

На второ и трето място в класацията са малките княжества Андора и Монако. И двете дестинации са популярни сред европейците, които търсят данъчно убежище.

Андорско гражданство се дава на хората, които инвестират 270 000 паунда. То привлича французи и испанци в граничните области, както и руснаци и чужденци извън Европа, оценяващи местоположението и високото ниво на сигурност на страните, съобщава "Брадли Хекфорд".

Монако пък е особено привлекателно за жители на Италия, Русия и Швейцария. Получаването на местожителство изисква демонстрирането на значително финансово състояние. Жителите на Монако не плащат никакви данъци върху доходите, с изключение на хората с френско гражданство, които продължават да плащат данъците си във Франция.

Панама в Централна Америка е петата най-привлекателна дестинация в класацията. Само доходите, натрупани от местни източници, се облагат с данъци, така че страната е привлекателна за пенсионери и хора с международна дейност. Натрупаните доходи от местни източници се облагат с данъци между 15 и 25% и страната изисква ниска инвестиция от хора от много националности, кандидатстващи за жителство.

В топ десет попадат още Мавритания, Дубай, британският остров Гърнси, Каймановите острови и Швейцария.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група