НОИ напомня за заявления във връзка със затворените банки КТБ и Креди Агрикол

06.08.2014, 17:12 4640 0

06.08.2014, 17:12
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
За промяна на банкова сметка е необходимо лицата да подават заявление до териториалното поделение на института.

НОИ продължава да приема заявления за промяна на платеца за всички свои клиенти, които имат представени в НОИ сметки за изплащане на пенсии и обезщетения за болест, майчинство и безработица по банкова сметка в "Корпоративна търговска банка" АД и "Креди Агрикол България" ЕАД, съобщиха от НОИ.

НОИ отново напомня, че за промяна на банкова сметка е необходимо лицата да подават заявление до териториалното поделение на института, което изплаща пенсията им, заедно с копие от новата банкова сметка на титуляра.

Лицата, които желаят да получават пенсията си чрез пощенска станция, следва да подадат в съответното териториално поделение на НОИ заявление за изплащане на пенсията, като представят лична карта или удостоверение за регистрация по настоящ адрес.
За лицата, получаващи обезщетения за болест, майчинство и безработица в двете банки, НОИ ще продължи да прилага процедура за приемане на заявленията им, освен чрез работодателя, и лично.

Клиентите могат да подадат декларация за промяна на банкова сметка директно в съответното териториално поделение на НОИ.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група