Изисквания за брой трудови договори съгласно категорията на ресторант

05.09.2014, 09:31 3307 2

05.09.2014, 09:31
Lora Petrova
Здравейте,

категоризацията на ресторант дали е обвързана с брой трудови договори на определена позиция, примерно 2 готвачи, 3 сервитьори и т.н. В Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечение има посочени сервитьори на брой маси, но не видях изискване за брой готвачи примерно, както и изрично изискване те да са на Трудов договор.
Търсенето ми е свързано с това, че собственика е готвача на ресторанта и според него трябва да е назначен на трудов договор за да са спазени изиксванията, а не да се осигурява като самоосигуряващо се лице. Но аз не успях да намеря нормативно изискване задължително да има трудов договор за тази позиция както и колко готвача би следвало да има в ресторант съгласно броя звезди.

Предварително благодаря
#1 | 05.09.2014, 09:58
Публикации: 4605 / 786
Ами да ти покаже тези изисквания, може пък да има такива (не знам).
#2 | 05.09.2014, 10:55
Публикации: 685 / 25
Собственикът на ресторанта,ако е осигурен като СОЛ,може да работи като готвач в ресторанта,не е необходим за него ТД.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група