Благодаря за отговора!
И аз смятам ,че едва ли калкулатора е грешен.Пуснах тази тема,защото искам всички,които имат разлика в брутото и осигурителния доход да знаят,че се гледат и двете + нетното възнаграждение при формирането на болнични и майчинство и да не се оставят да ги заблуждават било то умишлено или не.Също така исках да разбера дали има много други като мен, които са се осигурявали по този странен начин.Казвам странен,защото нямам нито един познат ,който да е работил по тази схема,а аз разбрах за нея когато подписах договора си и вариантите ми бяха -да се откажа от работата без да знам кога и каква друга мога да намеря или да се съглася на бруто 340 лева.Беше ми предложено освен тези 86 лева които ми удържаха от заплатата за осигуровки всеки месец да доплащам още ако искам да ме осигуряват на повече,но тъй като брутото ми си оставаше едно и също и парите които трябваше да доплащам не бяха малко не намерих смисъл и оставих нещата така.И ето 12 месеца по късно разбирам колко важно е това ,което тогава подминах с лека ръка.Така,че не пренебрегвайте сумите написани в договорите ви,нищо че почти никога не са реални,защото човек не знае кога ще му потрябват.