Необходими документи след раждане

30.10.2011, 15:42 10126 2

30.10.2011, 15:42
Публикации: 1 / 0
Здравейте, бих искала да попитам какви документи са ми необходими след раждане за подаване на детски , еднократна помощ за раждане ?Работя на трудов договор и доходите са ми по-ниски от 350 лв на месец последните година и половина, имам ли право на помощ за бременност като вляза в 45 дневния болничен?Други документи трябват ли ми?Трябва ли да декларирам за тези помощи доходите ми , от счетоводителя ли да взема бланка с доходите или от НОИ ги имат в архив?След като нямам брак с бащата, неговите доходи трябва ли да се представят за помощите за раждане и детските или само моите?Благодаря предварително за отговорите на въпросите ми!
#1 | 30.10.2011, 23:46
Публикации: 103 / 0
За еднократната помощ за раждане са ти нужни Акт за раждане Удостоверение за семейно положение, което се взима от общината. Попълва се и Молба-декларация за отпускане на еднократната помощ в службата по социално подпомагане. Мисля, че ще ви поискат копия от личните карти на двамата родители, както и оригиналите за сверка. Ще ти е нужна и банкова сметка, по която да ти преведат парите.
За детските надбавки: лични карти на родителите, акт за раждане, документ за поставени ваксини, служебни бележки за период от 1 год. назад от работодателя,удостоверение за семейно положение, молба-декларация.
#2 | 30.10.2011, 23:48
Публикации: 103 / 0
След като нямам брак с бащата, неговите доходи трябва ли да се представят за помощите за раждане и детските или само моите?
Само твоите -  даваш удостоверение за семейно положение и нямаш проблеми.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група