Сега се връщам от НАП и реших да споделя информация, която може да бъде полезна на някой.
Оказа се, че програмата с която работят за 2015-та година НЕ ПРИЕМА коригиращи декларации (обр. 1 в моя случай). Служителката когато въведе данните и излезе съобщение, че не е открита входирана декларация за този период. Колежката и на съседния компютър въведе данните и вече подадената декларация излезе при нея. Една друга служителка сподели, че вчера и тя е имала идентичен случай. Обадиха се на шефката, която дойде и също констатира проблема. В крайна сметка ми записаха номера и обещаха да се обадят и да ме информират как са се развили нещата. Всичко това става на въпрос за корекция подадена на хартия, не знам дали същия проблем го има с ел. подпис.
И докато чакахме шефката имах време да поговоря с жената на гишето и тя обясни, че това е коректния начин (за Д6), а именно редовна декларация с разликата, която е довнесена (тук се оверих че колежките във форума са ме насочили правилно, за което още веднъж им благодаря). Корекция се пускало, ако има намаление на суми, или от единият фонд разлика се приспада в другия и тнт.
Дано съм бил полезен. Ще пиша каква е развръзката на казуса.
Поздрави!