Привет и от мен, в този хубав форум, създаден от хубав човек! Поздравления, Кате! Вероятно не му е тук мястото и на това, но като новак ще ме извините
))
Та да кажа и аз, за новата ни роля на нещатни сътрудници на ДАНС, мнението си:
Иска се от нас да доносничим, да работим срещу тези, които ни плащат! Това само по себе си е някакъв абсурд, а и представете си - искат от нас да си платим /щото сега виждам, че семинара е платен/, за да ни научат как да работим за тях /безплатно/, срещу тези, които ни плащат!
аз съм леко казано възмутен!
Граждански дълг е на всеки, а и НК ни задължава, когато станем свидетели на престъпление, да обадим за това на прокуратурата. Но дали премиера ни даде пример за това, когато е знаел за предлагане на подкупи, не помня за колко милиона говореше на една пресконфереция в САЩ, където нашите журналисти забелязаха само репликата му за лошия материал или пък избрания вече президент ни даде пример за това, когато е знаел, а и не само май е знаел, а и на него са му предлагали да даде подкуп от 500 хиляди евро, мисля! Но дори и да не му е предлаган, а само да е знаел за такива намерения е бил длъжен да информира прокуратурата! Според премиера, той не бил с полицейско мислене и затова не бил обадил!!! А забележете сега, от нас всички се иска да станем полицаи, може би както едно време - да станем поне един милион нещатни сътрудници - преди на ДС, сега на ДАНС, за да може постепенно да се...., оф, ама много политическо стана изказването, съжалявам.
Аз съм гневен, не знам за вас! ЗАщо обаче винаги като пчелички, гледаме Закона и се чудим как да го спазим, без да се интересуваме, до колко е справедлив или до колко ни го завира и т.н.!