Нова СИДДО с Обединеното кралство

09.07.2015, 00:01 4047 0
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) този раздел.

09.07.2015, 00:01
Публикации: 484 / 166
Администратор на сайта
Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Спогодбата между Република България и Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия за избягване на двойното данъчно облагане и предотвратяване отклонението от облагане с данъци на доходите и печалбите от прехвърляне на имущество (СИДДО), подписана на 26 март 2015 г. в София.

Новата Спогодба ще отмени действащата към настоящия момент, която е от 1987 г. и в която липсва актуална и съответстваща на последните тенденции в областта на данъчното облагане регламентация на процеса за обмен на информация между държавите, на отношенията между свързани компании, на мерките за борба със заобикалянето на данъчното законодателство и др. Това води до ограничено прилагане на СИДДО и до невъзможност съответната държава да провежда ефективна борба с укриването на данъци и данъчните измами.

Подписаната нова Спогодба ще бъде ефективен инструмент за регулиране по най-благоприятен и взаимноизгоден начин на данъчните отношения между двете страни в областта на международното двойно данъчно облагане. Тя ще съдейства за укрепване и стимулиране на икономическото сътрудничество във взаимен интерес.
В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост
Пълен достъп в КиК Инфо
За 7,99 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
група с над 25 000 членове