ОСИГУРОВКИ ШОФЬОРИ В ЕВРОСЪЮЗА

24.08.2015, 19:55 2176 0

24.08.2015, 19:55
Публикации: 12 / 0
Ние сме българска фирма, която извършва международен транспорт със собствени камиони.

Шофьорите са ни назначени на трудов договор с месечно възнаграждение  600.00  при  праг  за съответната професия в размер на 431,00 лева,, Осигурителния доход за месеца е 600,00 плюс прослуженото време. За времето, което се намираха в ЕС им изплащаме командировъчни, съгласно Приложение 2 от НСКСЧ.

въпроса ми е : Когато е необходимо шофьорите ни да бъдат командировани за по - вече от 30 дни в държави от ЕС, как трябва да им се формира осигурителния доход? Необходимо ли е да се спазва чл.121 ал.3 от КТ, при условия, че шофьорите не са трайно установени в дадена държава в ЕС, а те извършват релации в различни държави от ЕС? Какъв трябва да е размера на осигурителния доход - такъв какъвто е в съответните държави в ЕС или както сме практикували досега - осигуряване на прага за съответната група и плащане на командировъчни за всеки ден престой в страна от ЕС.
Подадено е а 1 в нап  и се очаква  приложима законодателство да е българското. Казвам предполагам защото   по думите на собственика така било във фирма  на негов приятел.

Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група