Териториалните статистически бюра на НСИ намаляват от 24 на шест

09.10.2015, 13:07 4540 0
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) този раздел.

09.10.2015, 13:07
Публикации: 495 / 176
Администратор на сайта
На своето заседание на 7 октомври Министерският съвет прие Постановление за определяне на второстепенни разпоредители с бюджет в Националния статистически институт.

Предвижда е изменение в списъка на териториалните статистически бюра (ТСБ) на НСИ, които от 24 стават общо 6, с единна обща администрация и статистически отдели в съответните областни центрове.

Структурата им ще бъде както следва:

1) ТСБ Ловеч, Монтана, Видин, Враца и Плевен се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Северозапад с център гр. Плевен.

2) ТСБ Силистра, Велико Търново, Габрово, Разград и Русе се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Север с център гр. Русе

3) ТСБ Шумен, Добрич, Търговище и Варна се преобразуват в едно териториално статистическо бюро - ТСБ Североизток с център гр. Варна.

4) ТСБ Сливен, Ямбол, Стара Загора и Бургас се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Югоизток с център гр. Бургас.

5) ТСБ Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Пловдив се преобразуват в едно териториално статистическо бюро – ТСБ Юг с център гр. Пловдив.

6) Структурата на ТСБ Югозапад остава непроменена. (ТСБ Югозапад е определено като второстепенен разпоредител с бюджетни средства с ПМС №76 от 2 април 2015 г., включва преобразуваните ТСБ Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град и е с център гр. София.)

С консолидацията на териториалните статистически бюра в няколко основни центъра в страната се цели подобряване на административния капацитет, гъвкавост при разпределение на задачите, оптимизиране на работата и ефективна организация на ресурсите. Дейността по провеждането на статистическите изследвания и по производството и разпространение на статистическа информация на регионално ниво се осъществява от териториалните статистически бюра.
В момента тук са: 0 Потребители и 1 Гост
Пълен достъп в КиК Инфо
За 7,99 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
група с над 25 000 членове