Чл 147 ЗДДС и ползване на данъчен кредит

02.02.2016, 13:00 2399 0

02.02.2016, 13:00
Публикации: 3 / 0
 
 чл 147 ЗДДС и ползване на данъчен кредит vania20Профил 29.01.2016 19:03
Здравейте, колеги искам да ви попитам
в кои случаи се прилага чл 147 от ЗДДС?
Прилагам специалния ред на облагане на маржа - закупуваме техника втора употреба от доставчик в България, като след това я продаваме по правилата на чл 143, (фактура и протокол се отразяват в дневник продажби). В същото време имаме и нормални покупки и продажби на техника, за които се прилага общият ред на облагане. Получаваме си фактура за техника с 20% и си я продаваме с 20, фактурите на стоките по марж с 0 ДДС.
Как се тълкува по точно чл 147 имам ли някакво ограничение за ползване на данъчен кредит за стоките и услугите, които не касаят стоките втора употреба?
В този случаи трябва ли да се прави корекция на данъка?
При закупуването на техниката втора употреба - нямаме съпътстващи разходи като транспорт и ремонт, но имаме наем на помещението, ел енергия, СОТ, телефон, вода, тези разходи се ползват за продажба и да двата вида техника - втора употреба и нови.
Дали следва да преизчислявам данък? Изобщо не ми е ясно какъв точно е процеса при марж и нормални покупки и продажби. Изчетох много становища, но се обърках още повече, моля някой който е запознат с този вид сделки ми разясни как точно трябва да се случват нещата.
Благодаря предварително за съдействието.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група