Назначих лице на втори трудов договор. Работодателят искаше този договор да е срочен и със срок на изпитване, да не говорим за други изисквания , които обаче са от естеството на заеманата длъжност. Та...както и да е това, просто ми се иска да споделя какво съм направила и достатъчно ли е.
1. Трудов договор по чл.111 от КТ във връзка с чл. 68 ал.1 т.1 и във връзка с чл.за работа на 70 ал.1 от КТ за работа на 4 часа за срок от една година
2.Писмено искане на работника съгласно чл.68 ал.4
3.Писмено съгласие на работника или служителя по чл. 111 за работа повече от 48 часа седмично
В чл.68 ал.4 се визира, че " 4) (Нова - ДВ, бр. 25 от 2001 г., в сила от 31.03.2001 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г.) По изключение срочен трудов договор по ал. 1, т. 1 за срок най-малко една година може да се сключва за работи и дейности, които нямат временен, сезонен или краткотраен характер. Такъв трудов договор може да се сключи и за по-кратък срок по писмено искане на работника или служителя. В тези случаи срочният трудов договор по ал. 1, т. 1 със същия работник или служител за същата работа може да се сключва повторно само веднъж за срок най-малко една година.
Поколебах се дали писменото съгласие се иска непременно или само когато договорът е за по-малко от година, но така или иначе имам дадено такова за срочен договор от 1 година.
Понеже работодателят ме попита дали със сключването на този договор сме " бетон", каквото и да значи това, реших да се допитам
))