Калкулатор: Разходи за работодателя по трудов договор

13.11.2009, 16:02 22859 0

13.11.2009, 16:02
Публикации: 538 / 211
Администратор на сайта
Калкулатор: Разходи за работодателя по трудов договор

Изчислява цената на труда след въвеждане на договорената заплата. Генерира справка колко реално ще струва служителят на работодателя си.

Линк към калкулатора: http://www.kik-info.com/calculators/payroll_employer.php

Какви възможности предоставя този калкулатор

Можете за посочвате категорията труд, години стаж и процента на доплащане за стаж. Ако ви трябва да изпратите калкулации на чуждестранни служители или клиенти, то можете да извеждате резултатите на английски език или в евро.

Минимално осигурителният доход в полето МОД се посочва в пълен размер, като калкулаторът сам преценява каква да бъде сумата пропорционално на отработените дни. Това важи за потребителите с абонамент за пълен достъп. А потребителите с безплатната версия следва сами за запишат сумата пропорционално, тъй като те нямат възможност да въвеждат отработените дни.

Максимален осигурителен доход: В случай, че парламентът гласува друг размер на максимално осигурителния доход, то с калкулатора лесно ще можете да изчислите в аванс как това би повлияло на заплатата, като промените стойността на полето "Максимален осигурителен доход".

Отпуски и отработени дни: Можете да въвеждате дните платен и неплатен отпуск, като за неплатения отпуск укажете дали е по инициатива на работодателя или служителя, за да се изчисли коректно осигуряването при неплатен отпуск. В случай, че служителят не е отработил пълен месец, променете броя отработени дни и калкулаторът ще направи необходимите калкулации на заплатата и МОД пропорционално.

Болнични дни: Можете директно да попълнете броя дни болнични, платени от работодателя или платените от НОИ. Можете и да ползвате календар и да въведете периодите на болничния лист, като посочите дали той е първичен или продължение,а калкулаторът ще изчисли работните дни в периода за сметка на работодателя и НОИ, както и обезщетенията от работодателя и необходимите осигуровки.

Обезщетения по КТ: Ако във фиша искате да включите обезщетения от КТ, укажете члена на съответното обезщетение от Кодекса на труда и калкулаторът сам ще прецени дали се начисляват СО, ЗО и ДДФЛ.

Бонуси и премии: Често в практиката работодателят изплаща бонус или премия към заплатата. Тези допълни възнаграждения могат да са изчислени в процент към работната заплата или като допълнителна сума. Предвидени са и двете възможности за изчисление в калкулатора.

Облекчение при ТЕЛК: В калкулатора са предвидени и изчисления при намалена работоспособност 50 или над 50% по решение на ТЕЛК/НЕЛК.

Облекчения за деца: Въведете брой на деца и калкулатора ще предвиди законовото облекчение по ЗДДФЛ.

Друг доход: Ако имате допълнителен осигурителен доход извън сумата по това възнаграждение, то в калкулатора има предвидено поле, в което да впишете тази допълнителна сума, за да се направят коректните изчисления във връзка с максимално осигурителния доход за съответния месец.

Чужденци: Можете да изключи задължителните осигурителни вноски (ЗОВ) от изчисленията, ако правите изчисления за граждани на държави, които не са членки на ЕС.

Учители: Можете да включите Учителски пенсионен фонд в калкулациите.

*Моля, имайте предвид, че когато изчисленията използват данни за заплати от предходни месеци, то за целите на изчислението, калкулаторът ще приема, че те са същите, които въвеждате в месеца на изчисление. Затова са възможни отклонения с ТРЗ софтуерите, които пазят данни и за предходни месеци и ги използват в изчисленията.Важно: В темата коментираме само този калкулатор. За въпроси, касаещи конкретни казуси по социално и данъчно облагане, моля, използвайте съответните раздели на форума. Коментари, които не са свързани с темата, ще бъдат изтривани.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 11.89 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група