Благодаря много за бързите отговори.
Изчетох статията и изтръпнах, относно Декларация 1010а, понеже не съм подавал такава, но като го прочетох втори път и се поуспокоих.
Обаче друго нещо ме смути...
"Всяко ЮЛНЦ независимо дали е в частна или в обществена полза е длъжно да подаде в срок до 31 март 2016 г. в НСИ Годишен отчет за дейността (ГОД) през 2015 г. по образец."
и
"Юридически лица с нестопанска цел, които не са извършвали дейност и не са отчитали приходи и разходи през 2015 г. съгласно счетоводното законодателство, следва да подадат Декларация за неактивност пред НСИ. Представянето на Декларацията за неактивност в срок до 3 май 2016 г. е задължително съгласно Закона за статистиката и Националната статистическа програма за 2016 година. Повече информация и образец на декларацията може да намерите тук."
Подал съм ГФО по образец (баланс, ОПР и тнт), нямам стопанска дейност, а само приходи от членски внос. Следователно не трябва да подавам декларация за неактивност? (то не ми и позволява).
Ламерски си разсъждавам, за което се извинявам, но пак ме обзе това познато чувство на паника и безпомощност.