„Асоциация на счетоводителите и счетоводните предприятия“ ще е новото име на АССП

25.04.2016, 13:30 12502 0

25.04.2016, 13:30
Публикации: 549 / 224
Администратор на сайта
На изминалото Общо събрание членовете на АССП взеха решение да отворят асоциацията за членство на физически лица. След необходимата съдебна регистрация асоциацията променя своето име от Асоциация на специализираните счетоводни предприятия на Асоциация на счетоводителите и счетоводните предприятия (АССП).

В същия ден АССП организира Национална среща на счетоводните предприятия 2016 – гр. София, която премина при висок интерес, както сред членовете на АССП, така и сред външни счетоводни предприятия и счетоводители. На срещата бяха дискутирани последните теми, които месеци наред вълнуваха счетоводната гилдия.




Дискусиите от националната среща на счетоводните предприятия

Велин Филипов разказа за последните разисквания за данък “уикенд” във връзка с изминалите срещите с директорите на НАП и скорошното заседание на Консултативния съвет към НАП, където представители на работодателските организации, ИДЕС и АССП обсъждаха трудностите около отчитането на личното ползване за целите на данъчното облагане с приходната администрация, в търсене на общо решение.

Адвокат Теодор Тотев коментира темата “Счетоводителите като наказателноотговорни лица”, в светлината на последното тълкувателно решение на ВКС и разгледа съответна съдебна практика. От залата бяха зададени множество въпроси и получени отговори, а счетоводните предприятия имаха възможност да изразят своите притеснения. Катя Крънчева обобщи дискусията, като предложи АССП да изработи образци на документи, които да бъдат разпространени сред членовете на асоциацията, за да им помогнат да защитят работата и бизнеса си.



Гости на събитието бяха Станислав Попдончев – финансов директор на БСК и Добрин Иванов  – изпълнителен директор на АИКБ, които споделиха отличните си впечатления от работата и партньорството си с АССП. По време на срещата счетоводна компания Глобъл Акаунтинг подаде документи за членство в АССП.

АССП избра ново ръководство

АССП избра Управителен съвет в състав от седем члена: Катя Крънчева – председател на УС, Елена Чанова, Рая Петрова, Николай Петков, Хари Четинян, Росица Гешева и Дарина Пенчева. Избран бе Контролен съвет в състав от три члена: Иванка Нинова, Виолета Кръстанова и Стойно Димов.

Повече за АССП можете да намерите на страницата на асоциацията: http://apac-bg.org/
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група