Здравейте,
ще правя корекция на декл.1 и 6 за 2014,2015, 2016, 2017, и 2018 до септември. Трябва да добавя осигурителен доход на едно лице за всичките тези години. Направих корекция на декл.1. Изготвих файлове по месеци /57 броя/ с код корекция. Започнах и изготвянето на декл.6. Колонката за осиг.вноски/вид плащане 5/ ще са с код редовни данни с осигуровките на лицето, датите мисля да са същите както при първоначалното подаване. Колонката за данъка /вид плащане 8/ ще е с код корекция и ще включва всички служители, защото данъка намалява. Датите пак мисля да са като в първоначалното подаване. И тука идва въпроса ми.
Фирмата е земеделска и всяка година освен хората с постоянни договори има и еднодневни договори по чл.114а. Те работят в летния сезон.И поради тази причина всеки летен месец съм пускала декл.1 с постоянните договори и декл.1 с еднодневните договори. Така са пускани и декл.6 - в един и същи месец една декл.6 с колонка 5 и колонка 8 отнасящи се за постоянните договори и още една декл.6 с колонка 5 и колонка 8 за еднодневните договори. Нямали сме проблеми с приемането на декларациите през годините. Сега обаче се налага да коригирам декл.6 и се чудя какви суми да пиша. Незнам системата как работи, обединява ли ги декларациите или не?