здравейте!имам финансиране в размер на 30% за машини.Според прочетеното направих следното:в САП завеждам машините с цялата стойност и амортизация 25%,а в ДАП ги завеждам по стойността ,която е платена от нас пак с 25% норма.В счетоводството частта от амортизацията,която е на финансираната част и не се признава за разход осчетоводявам така 753/704,защото финансирането съм завела в 753.И се формира печалба 50000лв .Интересува ме какво се случва с преобразуването в ГДД от тук нататък.В увеличение са целите счетоводни амортизаций,в намаление данъчните амортизаций,които са начислени на стойността на активите,платена от нас.Но така се дублира амортизацията,която не се признава за разход-един път съм я пратила в печалбата с 753/704 и втори път я давам в увеличение -счетоводни амортизаций.Къде трябва за посоча в намаление тази сума или се бъркам нещо....
в приложение 1 на ГДД коя сума точно посочвам и къде,на кой ред-цялата сума ,която ми е преведена по банката или пак тази част от амортизацийте,която не се признава за разход за текущата година?благодаря ви предварително за отговорите!