Ръчни изработки

07.11.2017, 21:58 2133 2

07.11.2017, 21:58
Публикации: 1 / 0
Здравейте,
Отварям нова тема защото и идея си нямам къде и какво трябва да търся!  :blink:
Вече се обърнах към НАП, Агенция по вписванията, Занаятчиите, Общината, 4 счетоводителя и 1 адвокат и никой от тях не може да ми каже как да си реша казуса.
Правя ръчни изработки (кутийки, албуми, бутилки, картички, покани, подаръчета за гости, някоя и друга картина, коледни играчки и календари, мартенички и т.н.), служител съм в телекомуникационна компания и съм осигурена, не ми трябва фирма защото не получавам достатъчно приходи от това свое хоби, не мога да се регистрирам към занаятчиите защото искат за всяко от нещата да изкарам курсове (доста скъпи при това). Казаха ми да се регистрирам като творец в общината в която съм, а там и идея си нямат за какво говоря. Искам да участвам в Коледните базари тази година, а където и да отида никой не може да ми каже как и къде да се регистрирам. Дали има начин като физическо лице да декларирам дохода който получавам от ръчните изработки?
#1 | 07.11.2017, 22:57
Публикации: 9297 / 1557
Вече се обърнах към НАП, Агенция по вписванията, Занаятчиите, Общината, 4 счетоводителя и 1 адвокат и никой от тях не може да ми каже как да си реша казуса
Не Ви казаха, или отговора не Ви хареса?
Казаха ми да се регистрирам като творец в общината
Лично аз не зная каква е тази регистрация (не изключвам да съществува), но бих Ви препоръчала регистрация като упражняващ свободна професия в регистър БУЛСАТ. Обърнете се отново към някого от четиримата счетоводителя (не към адвоката!!!) за да Ви обяснят за данъците и осигуровките при свободните професии. Не зная колко плащате за материали, но ако е повече от 25% от приходите, по-добре се ориентирайте към едно ООД или ЕООД.
Успех!

ПП Напоследък НАП зачести проверките на физически лица, породавали "разни неща" чрез Еконт и други куриерски фирми.
#2 | 08.11.2017, 08:42
Публикации: 71 / 7
[....но бих Ви препоръчала регистрация като упражняващ свободна професия в регистър БУЛСАТ. ..............
ПП Напоследък НАП зачести проверките на физически лица, породавали "разни неща" чрез Еконт и други куриерски фирми.]

Не мислете, че дължите осигуровки и/или данъци за пълен месец. Счетоводителят Ви ще обясни как да ги плащате само за определини дни в месеца.
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група