delphine,
Първо: за протокола - не е нужно да ми пишете в мъжки род - жена съм.
Второ: Явно съм ви изненадала - и вас и подгласничката ви Таня Попова. Когато пишете коментари и давате мнение е добре да сте проверили всички гледни точки. В противен случай може да изкарате глобата на някой беден човечец, но не вие ще я платите, нали така? Какви решения вземате за себе си - не ме вълнува. Но няма да си замълча за "съвети", особено когато някой е потърсил компетентно мнение. За съжаление не всичко е ясно написано; няма точни указания от нито една от институциите. С изменението на закони от 1.1.2018г, без да са готови вкараха голяма част от ЮЛ в т.нар. §22. Тук няма да повдигам въпроса за ЮЛНЦ, регистрирани в обществена полза, чийто ЦР към МП затвориха от 1.1.2018г. и сега хорицата се въртят и не могат да предприемат нищо, защото т.нар. адвокати четат ЦЮЛНЦ, но си мислят, че ЗСч е само за счетоводители и не ги касае. ТАКА, ЧЕ ЕТ ПОДАВАТ Г1 или Г2 В ТР, заедно с декларации по чл. 13, ал. 4 и ал. 5. Става с електронен подпис, не е проблем че се появява искане за платена такса от 20,00лв - пак минава. И по меко с тона, драга, явно не си проучила всичко.