Договор за поръчка с СО

06.07.2018, 10:29 1770 2

06.07.2018, 10:29
Публикации: 8 / 0
Здравейте,
Казуса е следния:
Във връзка с наше инвестиционно намерение е необходимо изграждане на водопровод. Тъй като това нямам как да се случи от страна на Столична община, трябва да го изградим със собствени средства. СО има приета специална наредба за тази процедура, като това става с т.нар. Договор за поръчка. Всички документи и разрешителни по изграждането се издават на името на СО, като накрая ние им даряваме съоръжението. Във финансирането на този проект искаме да се включим няколко фирми. Проблемът е в това, че фирмите изпълнители на проекта не желаят да сключат договор с всички инвеститори едновременно, а искат да има един главен инвеститор от който да си търсят парите. Ако нашата компания стане главен инвеститор, по какъв начин счетоводно ще отчетат разходите останалите фирми?
#1 | 06.07.2018, 12:47
Публикации: 6403 / 1130
Зависи от правната форма на отношенията между вашата фирма като главен инвеститор и останалите фирми, които ще вземат участие.
Как ще бъдат оформени разплащанията? На какво основание?
#2 | 06.07.2018, 15:18
Публикации: 8 / 0
Точно това искам да си изясня. Ако всички заедно сключим договор със СО. Дали ще бъде законово,  договора за надзор, проектиране,строителство също да се сключи със всички съинвеститори, но фактурирането и плащанията да стават само от единия, който след това им префактурира пропоционално на база Договора за поръчка със СО?
Пълен достъп в КиК Инфо
за 13.75 лв. без ДДС на месец при год. абонамент
По-бързо
По-удобно
По-сигурно*
Абонамент
Последни теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група